Reducer varmeregningen med gummilister

Reducer varmeregningen med gummilister

 

Meget af den varme, du tænder for i radiatoren, varmeblæseren eller brændeovnen siver stille og roligt ud af din bolig, og forhøjer din varmeregning unødigt. God murisolering er vigtig, men også tætte vinduer, yderdøre og gulve er relevante i den sammenhæng. Sørg for at udskifte dine gummilister, når de er slidte eller udtørrede, så du altid udnytter varmen i din bolig optimalt.

Tænk på vinduer, yderdøre og gulve, når du vil sikre god isolering med gummilister. Udskift gummilisterne ved alle vinduer på én gang, og glem ikke terrassedøren og radiatorrørene i gulvet, når der skal tætnes mod træk og fugt.

Din varmeregning og dit indeklima kan blive væsentlig forbedret blot ved holde dine gummilister i boligen vedlige. Sommetider kan det også betale sig at opgradere kvaliteten på listerne, så de tætner bedre.

 

Hvad med vinduernes gummilister?

Der er gummilister på alle vinduer i et hjem – både for at skabe en pæn afslutning, men også for at sikre tætning mod træk og fugt. Ruden og vinduesrammen er afgørende for, hvor god isolering der er omkring vinduespartiet, men gummilisten er mindst lige så vigtig.

Vinduer, der kan åbnes, vil naturligt få mere slitage på gummilisterne, og skal derfor udskiftes oftere for at opnå den optimale isolering. Skal du alligevel have skiftet gummiliste på ét eller flere af dine vinduer, så få skiftet alle på én gang. På den måde har du altid helt styr på, hvornår de sidst er skiftet.

Hvis du får en professionel til at skifte dem, kan du evt. forhøre dig om muligheden for at vælge en bedre kvalitet i gummilister. Det vil naturligvis blive dyrere, men er ofte en god investering i forhold til indeklima og din varmeregning.

 

Trækker det ind ad fordøren?

På ældre hus ser du ofte et såkaldt vindfang. Denne lille ekstra entré har til formål at ’fange vind’, der måtte komme ind, når døren åbnes. Faktum er imidlertid, at der i netop ældre huse også er brug for vindfang selv om døren er lukket – alene på grund af træk.

Hvis du oplever det samme med din fordør, kan du overveje at forny eller udskifte gummilisten omkring døren til en bedre kvalitet. Det kan gøre en stor forskel og betyde, at du ikke længere behøver konstant at have døren til entreen eller bryggers lukket.

Husk også at tænke på din terrasse- eller altandør, når du tjekker for utætheder. De fleste har denne type dør direkte ind til et opholdsrum som stue, soveværelse eller køkken. Det er dermed endnu vigtigere, at området omkring døren er tæt og sikret mod fugt.

 

Læg et gulv med tætte afslutninger

Gulvet glemmer mange, når det handler om at isolere en bolig. Både med og uden krybekælder kan der trænge kulde og fugt op fra undergrunden, og har du et trægulv, kan det derfor være ekstra vigtigt at tætne med gummilister og -fuger omkring radiatorrør og ved dørtrin.

Vælger du et skibsplankegulv er alle fuger lavet af gummilister, så du med sikkerhed slipper for evt. træk nedefra.

Så gå boligens gummilister efter, og spar penge på varmeregningen.

admin

Leave a Reply